
Atunci cand va ganditi la decorarea spatiului de la exterior, trebuie sa aveti in vedere ca, daca este luminat de soare multe ore, este recomandat sa optati si pentru solutii de umbrire. Intre multele optiuni in acest moment, pergolele bioclimatice reprezinta cele mai moderne si, cu siguranta, cele mai inovatoare produse de umbrire disponibile.
Inainte de a va alege modelul de pergole bioclimatice, va sugeram ca culegeti cateva informatii fundamentale despre acestea. Astfel, veti sti la ce se sa va asteptati dupa instalarea pergolelor bioclimatice!
Pergolele bioclimatice reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste umbrirea, protejarea de razele soarelui in gradina, terasa, sau balcon. “Pergolele bioclimatice pot fi realizate in orice dimensiune si asigura un confort tehnic natural intr-un spatiu de exterior. Cea mai importanta caracteristica a lor este reprezentata de lamelele ajustabile de aluminiu care actioneaza asemeni unui acoperis. Ele devin bioclimatice intrucat design-ul lor este legat de conditiile specifice ale locului de instalare” precizeaza expertul in domeniu de la copertinepergole.ro, Marius Dobrescu.
Lamelele ajustabile de aluminiu fac diferenta dintre pergolele bioclimatice si celelalte tipuri de pergole retractabile. Aceste lamele se orienteaza si deschid variat, pentru a regla temperatura ambientala, cantitatea de lumina solara care intra in spatiul de instalare, gradul de umiditate si circulatia aerului. Din moment ce sunt ajustabile, in functie de cum sunt orientate, mai multa lumina, aer, sau chiar deloc pot sa treaca printre lamele. Acoperisul devine unul perfect, care protejeaza cand ploua sau ninge. “Pergolele bioclimatice pot avea lamelele total inchise, apa pluviala fiind preluata si indepartata eficient de pe acoperis printr-un sistem de jgheaburi” evidentiaza consultantul din domeniu.
Intrucat sunt solutii care va permit relaxarea in spatiul de la exterior, pe tot parcursul anului, pergolele bioclimatice sunt mereu investitii inspirate pentru o proprietate, fie ea rezidentiala sau comerciala (restaurant, pensiune, cafenea, hotel, bar, etc). Vara, pergola bioclimatica regleaza caldura si patrunderea luminii solare. Iarna, veti putea deschide lamelele pentru ca soarele sa treaca.
O caracteristica des intalnita intre pergolele bioclimatice este materialul. Aluminiul este materialul esential pentru lamelele pergolele bioclimatice. Usor si deosebit de rezistent, aluminiul este un factor important pentru durabilitatea si facilitatea mentenantei pergolelor bioclimatice.
“Instalam pergole bioclimatice cu finisari adaptate spatiului de instalare. Cu toate acestea, designul pergolelor de aluminiu este minimalist, ci linii simple si moderne, care nu se demodeaza. Pergolele bioclimatice se potrivesc, practic, oricarui stil arhitectural” subliniaza Marian Dobrescu. Ele pot fi utilizate pentru a umbri coltul mai retras al unei gradini, plasate in mijlocul curtii sau alaturi de fatada casei. Daca optati pentru adaugarea de inchideri cu sticla securizata glisanta, pergolele bioclimatice pot ajuta la transformarea spatiilor de la exterior in spatii protejate de elementele naturale, utilizabile pe tot parcursul anului.
Daca examinati structurile de umbrire, veti sesiza ca unele dintre ele presupun lucrari ample de instalare, avand nevoie de alte structuri pentru a fi ancorate. Pergolele bioclimatice sunt, insa, independente si au structura proprie, putand fi ajustate locului de instalare. Ele au cel putin patru puncte de sustinere , dar pot fi instalate si langa fatada, intre pereti pentru a beneficie de cele doua puncte suport deja existente, etc. Marian Dobrescu evidentiaza “Versatilitatea la instalare a pergolelor bioclimatice este, cu siguranta, un element care convinge multi clienti”.
Si, daca sunteti interesat de produsele multi-functionale, trebuie sa precizam si ca pergolele bioclimatice pot fi personalizate cu functii surprinzatoare pentru structurile de umbrire. Astfel, aceste pergole pot incorpora sisteme de pulverizare a apei pentru a improspata zona protejata de ele. Apa va fi pulverizata din partea superioara pentru a umezi placut si nu uda. Pergolele bioclimatice pot veni cu diverse caracteristici care cresc nivelul de confort acolo unde sunt instalate.
Lamelele pergolei sunt controlate manual sau prin telecomanda, dar pot fi si motorizate. O caracteristica cu totul speciala a pergolelor bioclimatice este aceea ca pot incorpora diversi senzori. “Pentru a facilita si mai mult operarea, pergolele bioclimatice pot include senzori de vant, temperatura, ploaie. Ei vor fi cei care vor declansa pergola cand sunt actionati” precizeaz expertul de la copertinepergole.ro.
Cu atatea caracteristici si performante unice, este de la sine inteles de ce pretul pergolelor bioclimatice este mai mare decat cu alte modele. In acelasi timp, de ce sa nu platiti un pic mai mult pentru un astfel de confort si durabilitate?